Alltid kostnadsfritt! Bästa rabatter för 55-plussare Rabatter från hundratals butiker
Seniordays.com > Köpvillkor

Köpvillkor

Villkor för köp inom “Veckans Deal”

Priser

Samtliga priser är angivna i SEK inkl. moms om inte annat anges.

Köp

Köp kan endast ske via Seniordays.com. Vi accepterar inte köp per telefon, fax eller e-post. Seniordays levererar endast varor inom Sverige.

Under respektive “Veckans Deal” finns information som återger vem som är säljande part nedan benämnt Säljaren. I de fall där Seniordays inte är Säljaren så agerar vi som en annonsplattform för de leverantörer som visas där de utgör rollen och ansvaret som Säljare. Det är Säljaren som ansvarar för pris, leverans, försening och fel hos produkten. Avtalet om köp av Veckans Deal ingås med det företaget som är angivet som Säljare under rubriken “Dealen säljes av”. 

I de fall då Säljaren är etablerad utanför EU så säkerställer Seniordays att våra kunder och medlemmar inte ska betala ytterligare avgifter än de som står angivna i informationen om Veckans Deal. Uppkommer ändå dessa kostnader så kan du som kund kontakta oss inom 7 dagar så kommer vi ersätta dig för dessa.

Vid fel i tjänst eller vara köpt via Seniordays har du som kund enligt konsumentskyddslagstiftning rätt att reklamera. Vid en reklamation har du som kund alltid möjlighet att vända dig till Seniordays kundtjänst för att få hjälp. I de fall Seniordays förmedlar affären, alltså där Säljaren är en tredje part, så ber vi kunden vända sig till leverantören / Säljaren för att för ev. reklamationsärenden. 

Seniordays reserverar sig för eventuella skriv- och bildfel i upplysningar om dealen, samt i e-post, sms, villkor och prissättning. Reservation gäller även för eventuell slutförsäljning.

Klarna Checkout

Seniordays använder Klarna Checkout som betaltjänst. Klarna Checkout är tryggt och enkelt och erbjuder dig som kund olika betalningsmetoder för ditt köp. Du kan välja mellan alternativen Faktura, Betala Direkt, Delbetalning eller Kortbetalning.

Klarna Checkout skiljer på köp och betalning, vilket innebär att du först efter bekräftat köp väljer betalningsmetod. Nedan följer en mer utförlig förklaring över de olika alternativ du kan välja mellan. För fullständiga villkor till Klarna Checkout, besök www.klarna.com/se/villkor

Notera att Klarna kan komma att uppdatera sina villkor. Vid konflikt mellan dessa villkor avseende betalning och Klarnas villkor, ska Klarnas villkor äga företräde.

Vid frågor är du välkommen att ringa Klarna på telefonnummer 08-120 120 10 Mån-Tors mellan 08.00 – 20.00, fredagar 08.00-18.00 och helger 10.00 – 17.00.

Faktura

Om du väljer att betala via faktura behöver du aldrig uppge dina kortuppgifter. Du ges även möjligheten att få din beställning innan du betalar och betalningstiden är alltid minst 14 dagar.

Du kan välja att övergå till delbetalning av ditt köp efter det att du fått din faktura, vilket innebär att du betalar i egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid en sådan lösning finner du i Klarnas villkor.

Vid utebliven betalning tillkommer en påminnelseavgift. Har du handlat för under 60,00 kr tillkommer 29,00 kr och har du handlat för 60,00 eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. En dröjsmålsränta om 24 % plus gällande referensränta tillkommer. Om betalning uteblir därefter kan fordran överlämnas för inkassohantering vilket innebär att ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

Kreditprövning kan komma att göras om du väljer att betala via Klarna faktura, vilket i vissa fall innebär en detta att en kreditupplysning tas. Om en kreditupplysning görs får du en kopia på kreditupplysningen via post.

Vill du läsa mer om Klarna faktura och dess villkor, klicka här.

Betala Direkt

Med Betala Direkt kan du betala dina köp direkt via ditt bankkonto med hjälp av Mobilt BankID. Klarna kommer ihåg dina uppgifter för att du ska kunna handla och betala ännu smidigare nästa gång. Pengarna dras inom 1-3 bankdagar efter att butiken skickat din beställning. Om Klarna inte kan dra pengarna från kontot skickas istället en faktura till mejladressen som du använde när du handlade.

Vid framtida köp kan Klarna av säkerhetsskäl be dig bekräfta din identitet via Mobilt BankID på nytt.

Delbetalning

Du kan ansöka om att betala i din egen takt eller betala ett fast belopp per månad.

Väljer du att betala i egen takt betalar du valfri summa per månad, dock med ett lägsta belopp på 1/24 av beloppet som återstår och inte mindre än 50 kr per månad. Du kan när som helst betala tillbaka det återstående beloppet. Exempel: Vid ett köp om 10000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Väljer du fast delbetalning från Klarna kan du välja att dela upp din betalning på 6, 12 eller 24 månader. Du vet från början vilken din månadskostnad blir – och du vet när du betalat klart.

Vill du läsa mer om de olika metoderna av delbetalning kan du klicka här för att komma till Klarnas villkor.

Kortbetalning

Väljer du att göra en direktbetalning, kan detta göras med hjälp av Visa eller Mastercard. För att använda denna betalningsmetod behöver du ange kortnummer, kortets giltighetstid samt CVC-kod. Ingen avgift tillkommer vid köp genom direktbetalning.

Du kan även välja att Klarna ska komma ihåg dina kortuppgifter, för att förenkla framtida köp.

Klarnas och Seniordays behandling av personuppgifter

Seniordays och Klarna är personuppgiftsansvariga för vardera parts behandling av personuppgifter kopplat till den betalningsmetod du väljer vid ditt köp. För en detaljerad redogörelse över vad detta innebär, läs vår integritetspolicy och Klarnas dataskyddspolicy.

Ångerrätt

När du handlar på internet så är huvudregeln att man har 14 dagars ångerrätt som börjar räknas från den dagen du tog emot varan eller tjänsten. För eventuella avvikelser så står detta alltid angivet i villkoren för dealen. För ånger så står du som kund själv för returkostnaderna och varan ska returneras till Säljaren i säljbart skick i orginalförpackning utan skador. Kontakta alltid Seniordays kundtjänst innan du returnerar varan. Vi kommer att utföra en återbetalning så snart som möjligt efter det att vi mottagit din retur, dock senast 14 dagar efter. Ev. fraktavgift som du betalade vid köpet återbetalas inte vid en retur.

Undantag då ångerrätten inte gäller

– Vid köp av varor som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl när förseglingen är bruten, exempelvis underkläder, badkläder och hudvårdsprodukter.

– Vid köp av ljud- eller bildupptagning eller ett datorprogram när förseglingen har brutits av konsumenten,

– Vid köp av lösnummer av en tidning eller en tidskrift,

– Vid köp av digitalt innehåll som levereras på något annat sätt än på ett fysiskt medium, om konsumenten uttryckligen har samtyckt till leverans på detta sätt och gått med på att det inte finns någon ångerrätt, eller

– Vid köp av tjänster som det säljande företaget tillhandahåller på en bestämd dag eller under en bestämd tidsperiod, t ex kulturevenemang, idrottsevenemang, fritidsaktivitet, servering, catering, inkvartering, varutransport eller biluthyrning.

Icke avhämtade försändelser 

Om en försändelse inte hämtas ut hos ombud inom aviserad tid kommer Seniordays debitera kund för returkostnaderna. Dessa kostnader inkluderar returfrakt, fraktavgift samt administrativ avgift för Seniordays hantering av returen. Notera att ej uthämtade försändelser inte gäller som utnyttjande av ångerrätten. För att utnyttja ångerrätten behöver du som kund hämta ut den beställda varan och sedan returnera densamma.

Reklamation

Du som kund har rätt till reklamation enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. En reklamation måste ske inom skälig tid från att du upptäckt felet och vid en godkänd reklamation mailar Säljaren ( Seniordays eller det säljande företaget som står angivet i villkoren) ut en returpacksedel till dig. Kontakta vår kundtjänst för att göra en retur.

Leveranstider

I villkoren för respektive deal så är leveranstid angivet. Denna tid är en uppskattning från Säljaren och avvikelser kan förekomma. Skulle större förseningar uppkomma så kommer Seniordays att uppdatera dig som kund.

 

Senior World AB
Theres Svenssons gata 13
41755 Göteborg