Alltid kostnadsfritt! Bästa rabatter för 55-plussare Rabatter från hundratals butiker
Seniordays.com > Nyheter > Tips för att dra ner på dina matkostnader 💚
6 februari

Tips för att dra ner på dina matkostnader 💚

Matpriserna i de svenska matbutikerna fortsätter att stiga, vilket man som privatperson inte kan styra. Men något du kan påverka själv är är din planering, här kommer våra bästa tips för att dra ner på dina matkostnader.

 1. Håll koll på kampanjpriser

  Många matbutiker släpper ofta kommande veckas kampanjpriser redan på helgen, därför kan du sätta dig ner och planera veckans maträtter exempelvis söndagar!

 2. Gör matlådor för veckan

  Äter du lunch på stan varje vardag spenderar du ca 2000 kronor i månaden på något som skulle kunna kosta en fjärdedel så mycket.

 3. Satsa på billiga råvaror

  Vi har många råvaror som är nyttiga och mättar länge, bland annat potatis och ägg. Här vill vi även tipsa om säsongsgrönsaker!

 4. Handla smart

  Planering är A och O när man vill dra ner på matkostnaderna. Innan du handlar, gör en inköpslista! Helst baserat på kampanjpriser för veckan.

 5. Gå inte till affären hungrig
 6. Köp frysta grönsaker
 7. Släng inte din mat

  Det mesta går faktiskt att frysa in. Varför inte göra matlådor av dagens middag istället för att slänga?

 8. Dra ner på köttet

  Kött är dyrt, laga därför gärna vegetariskt några gånger i veckan. Bra och billigt substitut för kött är exempelvis bönor, kikärtor och linser.

 9. Ta med din egen påse

  Hjälper både miljö och plånbok. Plastkassarna har blivit dyra, det kan bli många hundralappar om året! Därför vill vi slå ett slag för att ta med sin egen påse till butiken.

 10. Storhandla

  Spontanköp är oftast onödiga och betydligt dyrare än en storhandling. Bestäm gärna en dag i veckan då du storhandlar, för många är söndagen en sådan dag.