Alltid kostnadsfritt! Bästa rabatter för 55-plussare Rabatter från hundratals butiker
Seniordays.com > Nyheter > Musikquiz med Lasse Holm – Tema MUSIKAL
16 november quiz_november

Musikquiz med Lasse Holm - Tema MUSIKAL

Äntligen kommer här ett nytt quiz med musikquiz Lasse Holm! Denna gång fokuserar vi på den geniala kombinationen av musik, teater och dans – välkommen in i musikalernas värld. Testa dina kunskaper och lär dig något nytt samtidigt som du har chansen att vinna ett presentkort till ett värde av 500 kronor på ICA och Apotek Hjärtat.

Tävlingen avslutas den 30 november och vinnaren meddelas via mail dagen efter. Du kan bara göra quizet en gång. Lycka till!

Musikal - Musikquiz med Lasse Holm

Lycka till!

1 / 11

“There's a place for us,  Somewhere a place for us” - så inleds en låt i musikalen West Side Story. Vad heter låten?

2 / 11

“Do, re, mi” är en sång som sjungs i en viss musikal från 1959, vilken?

3 / 11

“Let it go” var en låt som sjöngs i Disneys supersuccé Frozen - Vad heter låttiteln på svenska?

4 / 11

Jesus Christ Superstar är en brittisk rockopera Andrew Lloyd Webber (musik) och Tim Rice (text). I vilket land framfördes den första scenuppsättningen?

5 / 11

"Hopelessly Devoted to You" är en låt som framfördes i musikalen Grease av den kvinnliga huvudrollsinnehavaren. Vad heter denna karaktär?

6 / 11

Les Miserables hade premiär i Pris år 1980 och bygger på en roman med samma namn från 1862. Författaren ligger också bakom romanen Ringaren från Notre Dame. Vad heter han?

7 / 11

Den kända sången “Memory” är komponerad av Andrew Lloyd Webber och framförs i en världsberömd musikal. Den är mest känd i Barbara Streisand och Eleine Pages versioner. Från vilken musikal?

8 / 11

The book of Mormon hade premiär 2011. Den är skapad av författarna till den kända tecknade humorserien South Park. Musikalen har gjort succé över hela världen också i Sverige. I den svenska versionen spelade komikern Per Andersson en av huvudrollerna. Vem spelade den andra ?

9 / 11

Musikalen Mamma Mia hade urpremiär i London den 6 april 1999. Den har översatts till många olika språk, bland andra koreanska, ryska och indonesiska. 2008 hade filmen Mamma Mia the movie premiär med Meryl Streep i huvudrollen som karaktären Donna. Vilken svensk skådespelare hade en annan huvudroll?

10 / 11

Lejonkungen som musikal är baserad på den animerade Disneyfilmen med samma namn. Musiken i filmen vann en Oscar för bästa musik. Ledmotivet heter “Circle of life” och sjungs av en känd artist. Vem?

11 / 11

Steven Sondheim skrev texten till en av världens mest framgångsrika musikaler och en av låtarna låter såhär...
Vem skrev musiken till musikalen som denna låt är med i?

Snyggt quizzat! Fyll i dina uppgifter nedan för att registrera ditt resultat

Detta formulär samlar in dina uppgifter för att vi skall kunna kontakta vinnaren av presentkortet samt att du som tävlar skall få tillgång till våra mailutskick med rabatter, erbjudanden och andra nyheter. Vill du veta med om hur vi på Seniordays hanterar dina personuppgifter kan du läsa vår integritetspolicy.