Alltid kostnadsfritt! Bästa rabatter för 55-plussare Rabatter från hundratals butiker
Seniordays.com > Nyheter > One Hit Wonders – Musikquiz med Lasse Holm!
15 oktober onehitwonders-musikquiz

One Hit Wonders - Musikquiz med Lasse Holm!

Nytt musikquiz att sätta tänderna i! De må ha åstadkommit en enstaka hit – men de fick alla att komma ihåg den. I detta quiz hyllar vi alla One Hit Wonders.

Vinnaren får som vanligt ett presentkort till ett värde av 500 kronor på ICA och Apotek Hjärtat. Tävlingen avslutas den 19 oktober och vinnaren meddelas via mail dagen efter. Vid lika resultat går priset till den som gjort quizet snabbast. Du kan bara göra quizet en gång. Lycka till! 

One Hit Wonders - Musikquiz med Lasse Holm!

Lycka till!

1 / 11

Musikgruppen Los del Río släppte en låt som blev världssuccé under slutet av 90-talet. Till låten fanns en ikonisk dans bestående av vickande höfter och tillhörande handrörelser - Vad hette låten?

2 / 11

"Ice Ice Baby" är en låt av Vanilla Ice - Under vilket årtionde släpptes denna låt?

3 / 11

Det fanns ett band som mest var kända för sin hit "My Sharona" som låg på albumet Get the Knack (1979). Vad hette bandet?

4 / 11

Under 1974 släpptes en singel av Carl Douglas. Detta var under en period då kampsportsfilmer var på höjden av sin popularitet och låten gick snabbt upp på toppen av musiktopplistorna i USA och Storbritannien. Vad hette låten?

5 / 11

Upp som en sol och ned som en pannkaka - De kallas One Hit Wonders, men vad kallas det på svenska?

6 / 11

“Hej Hej“ hojatde gruppen Nic & the family till en kvinna sommaren 2004. Låten finns med på bandets enda album “Hej Hej skiva” och låg under 25 veckor på topplistorna i Sverige. Två år senare utnämndes låten till årtiondets värsta sommarplåga i Aftonbladet. Vad ropade Nic & the family?

7 / 11

Crash Test Dummies är en kanadensisk grupp som bildades 1988. 1993 fick bandet sin första och enda världshit. Låten toppade listor över hela världen men lustigt nog nådde den som bäst plats 14 i bandets hemland. Låttiteln består av samma bokstav 12 gånger efter varandra. Vad heter låten?

8 / 11

Fransmannen Patrick Hernandez är ett känt exempel på en äkta one hit wonder. 1979 slog han igenom med en riktig discoklassiker som låg nr. 1 på listor över hela världen. I slutet av samma år hade Patrick Hernandez fått hela 52 guld- och platinaskivor från över 50 länder. Vad heter låten?

9 / 11

 Sommaren 2012 sjöng artisten PSY om överklassområdet Gagnam i superhiten Gagnam Style. Videon till låten blev den första att få en miljard visningar på YouTube. I vilken asiatisk stad ligger området Gagnam?

10 / 11

Tyska Nena, döpt till Gabriele Susanne Kerner, slog igen internationellt sommaren 1984 med en låt om luftballonger. Låten toppade listor över hela världen och nådde ända upp till andraplatsen på Billboard Hot 100. Hur många luftballonger sjunger Nena om i texten?

11 / 11

Snyggt quizzat! Fyll i dina uppgifter nedan för att registrera ditt resultat

Detta formulär samlar in dina uppgifter för att vi skall kunna kontakta vinnaren av presentkortet samt att du som tävlar skall få tillgång till våra mailutskick med rabatter, erbjudanden och andra nyheter. Vill du veta med om hur vi på Seniordays hanterar dina personuppgifter kan du läsa vår integritetspolicy.